Project- en onderzoeksbureau voor Erfgoed & Cultuur

Cultural Motion is hét multidisciplinaire projectbureau in de culturele- en erfgoed sector. We richten ons op strategisch onderzoek en advisering, ontwikkelen innovatieve concepten en coördineren projecten en netwerken.
Wat doen wij
Voor onze klanten in de erfgoedsector voeren we strategisch onderzoek uit en geven we advies. We ontwikkelen innovatieve concepten en coördineren projecten en netwerken. Daarbij staan creativiteit, nieuwsgierigheid en verbinden altijd voorop.

Wij hebben de volgende vijf expertisegebieden:  
Immaterieel erfgoed

Immaterieel erfgoed

Cultural Motion is actief binnen het domein van het immaterieel erfgoed. Wij zijn door onze projecten voor onder andere UNESCO en de Nederlandse overheid inmiddels dé expert op gebied van immaterieel erfgoed. Wij helpen jouw organisatie graag op weg binnen dit domein. We kennen het veld zowel nationaal als internationaal en met onze kennis en ons netwerk zijn wij zijn de schakel tussen organisaties/beleid en de het veld van erfgoed organisaties en beoefenaars. 

Internationale erfgoed samenwerking

Internationale Erfgoed samenwerking

We hebben ruim 10 jaar ervaring in Internationale Erfgoed Samenwerking, zowel in beleid als in uitvoering van projecten. We kennen het veld zowel nationaal als internationaal en met onze kennis en ons netwerk zijn we de schakel tussen overheden en erfgoedorganisaties. We hebben expertise opgebouwd op het gebied van interculturele communicatie, immaterieel erfgoed, teruggave -en repatriëring van cultureel erfgoed, maritiem erfgoed en erfgoed collecties.

Professionele netwerken & communicatie

Professionele netwerken & communicatie

We werken met verschillende professionele netwerken en communities van erfgoedprofessionals zoals de Stichting Academisch Erfgoed, AdamNet. Daarbij zijn we onder andere verantwoordelijk voor de programmering, het opbouwen - en onderhouden van de persoonlijke relaties en het organiseren van diverse activiteiten.

Wetenschappelijk erf
goed

Wetenschappelijk erfgoed

Cultural Motion heeft een groot (internationaal) netwerk binnen het domein van het het wetenschappelijk en academisch erfgoed. Daarbij hebben we expertise opgebouwd op het gebied van de kennisuitwisseling, collectiebeheer en digitalisering.  

Digitaal erfgoed

Digitaal erfgoed

Al meer dan 20 jaar zijn we actief in de wereld van het digitaal erfgoed. Daarbij ontwikkelen we vooral kennis en expertise op het gebied van zichtbaarheid, vindbaarheid en het toepasbaar maken van digitaal erfgoed voor (professionele) gebruikers. Ook stimuleren we hergebruik.

Contact
Benieuwd of wij je kunnen helpen met een project? Of wil je meer informatie over Cultural Motion en projecten? Of wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.