Doorlichting Surinaams Museum
Beschrijving
In het najaar van heeft Cultural Motion een doorlichting uitgevoerd op Stichting Surinaams Museum, gevestigd te Paramaribo om richting te geven aan plannen voor de toekomst en het vormen van een nieuw museumbeleid. 
Datum
September 2023
Januari 2024 
Discipline
internationale erfgoed samenwerking

In het voorjaar van 2022 heeft Stichting Surinaams Museum (hierna SSM), gevestigd te Paramaribo in Suriname contact opgenomen met Cultural Motion voor het uitvoeren van een doorlichting van het museum om richting te geven aan de plannen voor het vormen van een nieuw museumbeleid. 

In het najaar van 2023 hebben wij een nulmeting uitgevoerd in de vorm van een doorlichting van de huidige situatie binnen de verschillende onderdelen van het museum, zoals het collectiebeheer, collecties (nationaal erfgoed) veiligstellen, bibliotheek, educatie, tentoonstellingen, digitale ontwikkelingen in presentaties, ontsluiten van collecties, bedrijfsvoering w.o. financiën en personele invulling. Tijdens het werkbezoek zijn ook de huidige ,-en gewenste toekomtige situatie van het museum in kaart gebracht en gesprekken gevoerd met stakeholders en partners in Suriname en Nederland. 

Wij hopen dat het advies het Surinaams Museum helpt een duurzaame ontwikkeling in te zetten voor het nieuw te vormen museumbeleid. 

Contact
Benieuwd of wij je kunnen helpen met een project? Of wil je meer informatie over Cultural Motion en projecten? Of wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.